Twitter
Facebook
Urządzasz ? Remontujesz ? Radzimy bezpłatnie...
Witamy, Gość

Autor Wątek: Kanapa dla każdego faceta  (Przeczytany 1381 razy)

wela

• Moderator Globalny
  • Nowy użytkownik
  • Reputacja +0/-0
Kanapa dla każdego faceta
« : Sierpień 05, 2009, 11:18:31 »
Jestem kawalerem, większość czasu spędzam w pracy, wiec jak już wrócę do domu to chce tylko walnąć sie na kanapę i pooglądać telewizje lub mecz z kumplami. ponieważ stary narożnik sie za mocno "wysiedział", kupiłem nowy model HAVANA w meble Wajnert...rewelacja! wielki, wygodny, nowocześnie i ekskluzywnie wygląda i za naprawdę dobra cenę. Idealna na mecze i nie tylko.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 08:14:56 wysłana przez joanna.zawadzka »

Irenka

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
Odp: Kanapa dla każdego faceta
« Odpowiedź #1 : Sierpień 09, 2009, 08:46:09 »
Jest też bardzo fajny narożnik z firmy Wajnert - łatwo się rozkłada - wystarczy pociągnąć do siebie część do spania i po prostu rozłożyć. Poza tym ma super wygodny materac - taki jak są w tradycyjnych łóżkach. W ogóle nie czuć sprężyn ani konstrukcji narożnika. Spałam niedawno u koleżanki na zwykłej sofie i rano wstałam "połamana". Mam niewielką kawalerkę i dlatego zdecydowałam się na narożnik z funkcją spania. Udało mi się w ten sposób zorganizować dużo miejsca do siedzenia i sporą część do spania

joanna

• Administrator
  • Użytkownik
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #2 : Sierpień 09, 2009, 07:41:33 »

Znam i mam bardzo fajny narożnik z firmy Wajnert - łatwo się rozkłada - wystarczy pociągnąć do siebie część do spania i po prostu rozłożyć. Poza tym ma super wygodny materac - taki jak są w tradycyjnych łóżkach sypialnianych. W ogóle nie czuć sprężyn ani konstrukcji narożnika. Spałam niedawno u koleżanki na zwykłej sofie i rano wstałam cała połamana. Mam niewielką kawalerkę i dlatego zdecydowałam się na narożnik z funkcją spania. Udało mi się w ten sposób zorganizować dużo miejsca do siedzenia i sporą część do spania  :)

zoe

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #3 : Październik 08, 2009, 12:48:09 »
Ja kupując narożnik (swoją drogą również wygodny) popełniłam  duży błąd podczas zakupu: wybrałam bardzo jasno beżowe obicie...efekt jest taki, że po roku narożnik nie jest jasno beżowy, tylko  szaro - niebieski w miejscach gdzie się siada. Kiedy zadzwoniłam do salonu z zapytaniem czym to likwidować okazało się, że Pani nie bardzo wie, bo wg niej to pewnie farba od ubrań :o . Pani była również bardzo zdziwiona tym, że nie wiedziałam, że "ludziom w dżinsach powinno się podstawiać krzesło do siedzenia, zamiast proponować jasny narożnik" jak to określiła. Tak więc ostrzegam wszystkich "kawalerów w dżinsach" - nie kupujcie jasnych narożników!  ;)

PS. Gdyby ktoś z Was wiedział jak to usuwać, bez zniszczenia obicia byłabym bardzo wdzięczna  :)

Al Bercik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #4 : Październik 08, 2009, 10:44:46 »
Moja ciocia wypróbowała pranie jasnej kanapy (ale nie obitej skórą, tylko taką imitacją alcantary) wodą z szamponem do włosów. Działa! Nie wiem tylko jak z tym zabarwieniem od dżinsów taki szampon sobie poradzi... Przydałaby się "perfekcyjna pani domu" z tego programu telewizyjnego - ona ma sposób na wszystko  :)

zoe

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #5 : Październik 09, 2009, 09:46:03 »
Dzięki Al Bercik! Wypróbuję szampon, na pewno nie zaszkodzi  ;)
To moje obicie to taki milutki (był) sztruksik, nie pamiętam jak to się nazywa, ale takie dość popularne coś, mam nadzieję, że się nie "skotłasi" za bardzo od szorowania. Ale fakt jest taki, że taki sztruksik jest "milusi" tylko przez pierwsze trzy miesiące. Dzięki raz jeszcze!

Sanimex

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #6 : Maj 20, 2010, 09:49:17 »
O każdą kanapę trzeba dbac,tym bardziej jeżeli jest jasna bo inaczej bardzo szybko może sie ubrudzic. Musimy takze rozróznic czy mamy do czynienia ze skórzaną kanapę czy może ekoskórą. To wszystko ma bardzo duże znaczenie.

malwinapietrus

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #7 : Lipiec 16, 2010, 01:57:58 »
mnie sie udalo kupic duza kanape w atrakcyjnej cenie w tym katalogu ogloszen http://meble-wyposazenie.hiperogloszenia.pl/fotele-zestawy-wypoczynkowe/
oczywiscie nie wiadomo czy Tobie tez uda sie tu cos znalezc, ale mysle, ze warto probowac

misiaczek1412

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 01, 2010, 01:24:02 »
Ja znalazłam swoją na RoomDesign. Taka fajna, rozkładana no i nowoczesna )

Maciek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +1/-0
« Odpowiedź #9 : Czerwiec 05, 2011, 11:35:48 »
Najlepsza kanapa to skóra. Wiem po miałem już kilka, ale nie ma jak skóra i koniecznie ta właściwa, bo eko się szybko niszczy.

Haczyk

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +2/-0
« Odpowiedź #10 : Lipiec 11, 2011, 02:25:47 »
Fajnym pomysłem są też kanapy ze sztruksowym pokryciem, nie wiem jak z wytrzymałoscią tego materiału, ale wyglądają bardzo ciekawie.

KatarzynaI

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #11 : Październik 16, 2011, 05:45:11 »
 Różnie ludzie mówią - jedni, że szybko się przeciera, inni polecają. Sama takiej nie mam. W poszukiwaniu kanapy, znalazłam to: http://www.swiatrezydencji.pl/design/ze-swiata-designu/modne-tkaniny-we-wnetrzach/de-gournay-w-doborze-tkanin-proponuje-podroz-do-cza Wygląda solidnie i na pewno bardziej spodobałaby się kobietom ; ) W galerii są i bardziej męskie, ale ta w tym pokoju prezentuje się naprawdę cudownie.

morela

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #12 : Listopad 09, 2011, 02:46:37 »
świetne kanapy mają ma firma Kler, jednak polecam ich zakup w outletmeblowy.pl, bo są tu po prostu tańsze. Szczególnie w ten weekend, ponieważ jest na nie dodatkowa promocja: http://www.facebook.com/EkskluzywneMeble?sk=app_304683526214478 Z męskim wyposażeniem kojarzy mi się np. model A212 albo D061, są ciemne i skórzane, a więc praktyczne jak dla męskich leniuchów;)

monik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #13 : Grudzień 19, 2011, 02:43:17 »
Jeżeli szukasz mebla z najwyższej półki, zaprojektowanych przez najlepszych designerów na świecie to wejdź sobie tutaj :
http://www.dynamiko.pl/produkty/sofy-i-fotele/items/9-sofy.html

A ta sofa wydaje mi się idealna do oglądania tv :D

Haczyk

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja +2/-0
« Odpowiedź #14 : Styczeń 11, 2012, 06:16:07 »
Ona jest idealna nie tylko do ogladania TV :) nawet jeśli tylko stoi to i tak wyglada bosko, ale cena też pewni nie bardzo przyziemna :: ?